Colchester and East Essex Cricket Club revamps pavilion

A CRICKET club has been bowled over by a refurbishment to its historic pavilion worth £46,000.

Colchester and East Essex Cricket Club was able to fund an extension as part of the major revamp to its premises in Catchpool Road, Colchester.

It comes thanks to two separate grants from Enovert Community Trust, with the firm hoping to repay the region while it runs a quarry five miles down the road in Warren Lane, Stanway.

First built in the 1970s, the pavilion now boasts a brand new changing block, providing extra facilities to ensure all matches can have segregated areas for officials, juniors, men and women to change.

Club bosses say the new facilities will enable more people from the community to access the pavilion and participate in sports.

READ MORE >> Student flats security guard turned off CCTV to raid youngsters’ bedrooms

Chairman Andrew Kennedy said the cash boost has made a “huge difference” to the club.

“This project has enabled the cricket club and its facilities to become more accessible to a far greater range of the community, all year round,” he added.

“We now have a more structured changing area to allow a greater range of people to be involved with the sport.”

Mr Kennedy continued: “In addition, the refurbishment of the bar and lounge area means that we can hold more social events for the community too.

“New income generated from the upgrades will be used to maintain the club and to host more social and recreational events for the local community, ensuring our long-term future.”

READ MORE >> Cyclist who suffered brain injury in devastating collision is awarded £800k

The community grants were provided through Enovert’s Landfill Communities Fund, which enables landfill operators to distribute tax credits to a range of community and environmental projects in the vicinity of landfill sites.

Angela Haymonds, trust secretary of Enovert Community Trust, said: “The trustees were delighted to provide a grant to the club and the refurbished premises look fantastic.

“Indeed, we were thrilled to hold our public meeting in the upgraded facilities this summer, where more than 50 people came along to enjoy hospitality at the club.

“We hope that this project will enhance the use of the club and the community’s sporting participation.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button